Grafmonumenten te Dreischor

Grafmonumenten te Dreischor

Het opstellen van een restauratieplan en begeleiding ervan.

In de Adriaanskerk van het ringdorp Dreischor staan twee indrukwekkende grafmonumenten van de Gebroeders Ockersse en Pieter Mogge, dit waren belangrijke ambachtsheren van Dreischor. Het grafmonument van de gebroeders Ockersse in Lodewijk XIV-stijl is gemaakt door Nicolaas Seuntjes. Aan de noordzijde van de kapel is het grafmonument van Pieter Mogge, ook in Lodewijk XV-stijl, is ontworpen door Anthony Wapperon en gemaakt door Matthijs van Norgen.

 

Door de jaren heen is een deel van de verankeringen gaan roesten waardoor er zichtbare schade ontstond aan het monument, ook is de oorspronkelijke glansgraad verdwenen. Om verdere verwering tegen te gaan en problemen die niet zichtbaar waren voor het blote oog in kaart te brengen is besloten om een restauratieplan op te zetten.

Kemperman Restauratie heeft het hele proces, van een restauratieplan opstellen en het vinden van een geschikte restauratie architect tot het indienen ervan bij de Rijksdienst voor de BRIM-regeling (subsidie) succesvol afgerond.

Nu de eigenlijke restauratie begonnen is blijft Kemperman Restauratie nauw betrokken bij de begeleiding en de kwaliteitscontrole van de restauratiewerkzaamheden.

 

Grafmonument Pieter Mogge                                            Grafmonument gebr. Ockersse