EEN FAMILIEBEDRIJF

 

 

Kemperman Restauratie is opgericht in 1947 door Gerrit Kemperman. Hij begon als restauratiebeeldhouwer door heel Nederland. Meerdere werken van zijn hand zijn nog te zien in Bergen op zoom en omstreken, waaronder de deurnaald van de hoofdingang van het Markiezenhof.

 

Zijn zoon Theo startte bij het bedrijf in 1967. Theo heeft aan de St. Joost Academie gestudeerd te Breda, maar hij leerde de meeste technieken van zijn vader en collega beeldhouwers. Zijn eerste restauratieproject was de "Dikke Toren" te Zierikzee. In de jaren die volgden werkte hij samen met zijn vader aan verschillende restauratieprojecten, waaronder de restauratie van het Markiezenhof en de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom en de St. Jan Kathedraal te Den Bosch, waar ze meer dan tien jaar aan werkten.

 

Theo Kemperman was tevens in 1975 en 1976 adviseur beeldhouwtechnieken en materialen voor het toenmalige Monumentenzorg in Zeist.

 

Toen in 1998 de derde generatie,Tim en Marnix, ook in het vak begonnen, werd het werkterrein verlegd naar allround restauratieprojecten.

 

Door de jaren heen heeft Kemperman Restauratie de nodige kennis opgedaan met een grote diversiteit aan restauraties


Zie ook het artikel in de BN/de Stem: artikel

Gerrit Kemperman